Kristen's Cookies Case Essay

1136 WordsNov 11, 20145 Pages
Case Report: Kristen’s Cookie Company Do Tra My – Section 24 1. Process Analysis: The flow chart is included in the Appendix Task | Order Entry | Wash+Mix | Spooning | Setting | Baking | Cooling | Packing | Accepting Payment | Total | Resource | None | You | You | Roommate + Oven | Oven | None | Roommate | Roommate | | Cycle Time (mins/dozen) | 0 | 6 | 2 | 1 | 9 | 5 | 2 | 1 | 26 | Capacity(dozens/hour) | Infinity | 10x3=30 | 30 | 60 | 6.67 | 12 | 30 | 60 | | Flow Time (mins) | | 6 | 2 | 1 | 9 | 5 | 2 | 1 | 26 | Table 1: Process Analysis Assumptions: * Order is for a full box (a dozen cookies), * The rush order takes priority before any other order The amount of time to fill a rush order is equal to the sum of the cycle time of all stages: 6+2+1+9+5+2+1 = 26 minutes 2. Assumptions: * Each person orders only one box (one dozen) and orders are constant and unlimited * The first order came in at the beginning of operation hours Total amount of operation hours in minutes: 4x60 = 240mins. The process analysis above showed us that the bottle neck of the process was the combination of two stages: setting and baking, which accounted for 10minutes in total. * Capacity of the bottle neck = capacity of the process = 60/10 = 6 dozens/hour. We can visualize this by the table in Appendix 2 which analyzes the time needed to fill the first two orders as a sample. In this table we assume that the shift started at 19:00. As expected, it only took 10minutes to fill the second order and not 26 minutes. Therefore, after the first order filled (after the first 26 minutes), the number of orders filled is: (240 – 26)/10 = 21.4 order The total number of orders filled including the first order is 21.4 + 1 = 22.4 orders Since the number of order must be whole, the maximum number of orders filled by a four hour shift is 22 orders. 3.

More about Kristen's Cookies Case Essay

Open Document