Te Denuarit Qe Shfaqin Rezistence Essay

475 Words2 Pages
Te supozojme qe ju jeni nje punonjes i sherbimit te proves ( P.SH.P ) dhe duhet te pergatisni nje plan mbikqyrjeje/individual per Gencin, i cili eshte i denuar nga gjykata dhe eshte vene nen pergjgjegjesine e sherbimit te proves. Ju duhet te intervistoni Gencin. Ne vijim disa nga pohimet e mundshme te Gencit gjate intervistes. Mendoni dy pergjigje qe mund ti jepni gencit nese doni te qetesoni rezistencen e tij. 1. Genci: Nuk jam une ai qe ka probleme. Une pi sepse gruaja ime me ngre nervat. P.SH.P: a. Une e di se si ndjeheni. Ne nje mardhenie cdo here duhet qe te kete mirkuptim dhe nje mardhenie reciproke te ndersjellte. A nuk mendoni se dhe gruaja juaj mund te jete e acaruar dhe e nevrikosur nga veprimet tuaja qe beni ndaj saj? b. Une ju kuptoj ,sepse problemet qe keni nuk jane te lehta dhe per kete ka menyra te tjera se si zgjidhen. Mendoj se ju duhet se pari te flisni me gruan tuaj dhe mund te trajtoni te gjitha problemet qe ti ke dhe shqetesimet qe nuk mund ti kalosh vetem. (reflektim emotiv) 2. Genci: Edhe ju do pinit po te kishit nje familje si e imja. P.SH.P : a. Cfare do benit nese ju do kishit nje famije te shendoshe? b. Nese do e kishit nje familje pa probleme, a do konsumonit alkool serisht? 3. Genci: E di qe po mendoni se une jam i alkoolizuar,por nuk eshte ashtu. Thjesht me pelqen te pi ndonjehere. P.SH.P: a. Nese pirja e alkoolit ju ndihmon per tu ndjere i kenaqur, atehehere nuk besoj se ju duhet te pini si rezultat i shqetesimeve qe ju keni dhe problemeve qe ndeshni me familjen tuaj. b. Ju thoni qe e pi per kenaqesi dhe ne anen tjeter, thoni se gruaja eshte ajo qe ju shqeteson dhe per kete arsye ju pini dhe alkool! Nuk mendoni se kjo eshte dicka qe bie ne kundershim me ate qe keni thene me pare?! 4. Genci: Gruaja ime e tepron gjithmone. Kurre skam lenduar njeri kur pi! P.SH.P: a. Si do donit qe te ishte

    More about Te Denuarit Qe Shfaqin Rezistence Essay

      Open Document