Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Sarah Essay

  • Submitted by: samata2511
  • on December 4, 2013
  • Category: English
  • Length: 790 words

Open Document

Below is an essay on "Sarah" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

ahSarah’s nøkkel:

Innholdsfortegnelse
Handlingsrefferatt
Tema
Bruk av virkemidler
Problemstilling-

Handlingsrefferat

Man skulle kanskje tro at jødeforfølgelsene og Auschwitz ikke kunne avle flere originale fortellinger, at alt har vært fortalt før. Sånn er det ikke. «Saras nøkkel» er en original og høyst lesverdig historie som fortjener mange lesere.
I   16 juli 1942 ble 13 152 jøder arrestert og innesperret på idrettsarenaen Vèl d`Hiv i hjertet av Paris. Naziokkupantene hadde beordret arrestasjonen, franske politimenn og tystere hjalp mer enn villig til. 

På eget initiativ arresterte franskmennene også 4115 barn. Barna ble skilt fra mødrene sine og levde under umenneskelig forhold før de ble sendt i kuvogner til Auschwitz der de ble drept. 

Det er to parallelle historier som blir fortalt. Sara, en ti år gammel jente, gjemmer lillebroren sin i et skap like før familien arresteres av det franske politiet i den beryktede oppsamlingen av jøder i Paris i 1942. Hendelsen er siden blitt kjent som Vél d’Hiv – en hendelse som for en stor del har vært fortiet i Frankrike. Sara låser skapdøren og legger nøkkelen i lommen, overbevist om at hun vil være tilbake om noen timer.
Saras historie flettes inn i en nåtidshistorie med Julia Jarmond i hovedrollen. Hun er amerikaner, men gift med en franskmann og bosatt i Paris. Hun er journalist i et engelskspråklig magasin, og i anledning 60-årsmarkeringen for Vél d’Hiv blir Julia bedt om å skrive en artikkel om denne tragiske hendelsen. Mens hun driver research, snubler hun over Saras fortelling og blir nærmest besatt av å finne ut hva det var som hendte. Det viser seg at hennes egen svigerfamilie også spiller en rolle i historien – noe som fører til stridigheter i den fornemme familien.
Dette er ikke tårefri sone, men forfatteren håndterer sitt stoff med respekt og anstendighet, slik at det ikke blir lettvint underholdning, men en gripende fortelling.
I begynnelsen av boken veksler det mellom Saras og Julias...

Show More


Citations

MLA Citation

"Sarah". Anti Essays. 23 Jun. 2018

<https://www.antiessays.com/free-essays/Sarah-556294.html>

APA Citation

Sarah. Anti Essays. Retrieved June 23, 2018, from the World Wide Web: https://www.antiessays.com/free-essays/Sarah-556294.html