Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Metode Utilizate in Evaluarea Satisfactiei Essay

Open Document

Below is an essay on "Metode Utilizate in Evaluarea Satisfactiei" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE – FACULTATEA DE MARKETING
MANAGEMENTUL MARKETINGULUI – ANUL I

Metode utilizate în evaluarea satisfacției clienților

Fercu Diana Maria
Grupa 2


București
2013

Abstract.Pentru a avea succes pe piaţă, întreprinderile trebuie să-şi concentreze în permanenţă eforturile spre înţelegerea şi satisfacerea necesităţilor şi aşteptărilor tuturor clienţilor lor, atât cei actuali, cât şi cei potenţiali. Totodată, întreprinderile trebuie să identifice metode şi instrumente adecvate pentru evaluarea gradului de satisfacţie a clienţilor şi asigurarea loialităţii celor mai importanţi, precum şi pentru îmbunătăţirea sistemului relaţional intern şi extern şi crearea unor relaţii de parteneriat cu clienţii fideli.


1. Introducere
  Firmele orientate către client doresc întotdeauna să cunoască părerea clienţilor referitoare la produsele sau serviciile pe care aceştia le-au utilizat. Se mizează, cum este logic, pe sinceritatea clienţilor. În situaţia în care un client este mai puţin sincer şi doreşte să laude produsele firmei care analizează nivelul său de satisfacţie în fata angajaţilor acesteia, atunci evaluarea satisfacţiei sale va avea un efect invers faţă de cel dorit. Din punctul de vedere al angajaţilor firmei, el este un client satisfăcut pe deplin, din punctul de vedere al clientului, nivelul său de satisfacţie este insuficient. Rezultatele obţinute în urma evaluării satisfacţiei clienţilor constituie elemente de intrare pentru analizele efectuate de manageri.
  Întrucât clienţii oricărei firme au personalităţi diferite, fac parte din medii sociale diferite, au un anumit nivel de cultură, o anumită experienţă, este foarte greu de stabilit o metodă universal valabilă prin care să se determine nivelul de satisfacţie al fiecărui client. În general, firmele utilizează o serie de metode şi tehnici al căror rezultat global să ducă la determinarea cât mai exactă a nivelului de satisfacţie a clienţilor.

2. Orientarea către...

Show More


Citations

MLA Citation

"Metode Utilizate in Evaluarea Satisfactiei". Anti Essays. 24 Jun. 2018

<https://www.antiessays.com/free-essays/Metode-Utilizate-In-Evaluarea-Satisfactiei-556197.html>

APA Citation

Metode Utilizate in Evaluarea Satisfactiei. Anti Essays. Retrieved June 24, 2018, from the World Wide Web: https://www.antiessays.com/free-essays/Metode-Utilizate-In-Evaluarea-Satisfactiei-556197.html