Iteln Essay

288 Words2 Pages
24 DITE - 20 KG TE HUMBURA 1. Kafeja gjate kesaj diete lejohet me qumesht por pa sheqer. Qumeshti eshte mire te jete I skremuar, mesa me pak yndyre. 2. Mund te perdoren lloje te ndryshme cajrash por pa sheqer. 3. Nuk duhet te perdoren pije me sheqer dhe pije alkoolike. 4. Meqenese menuja eshte e njejte Brenda 1 dite , mund te hahet aq here sa kemi deshire. 5. Dieta eshte kimike. Ajo bazohet ne mos perzierjen e kategorive te ndryshme te ushqimeve si p,sh: Proteina , karbohidrate , dhjamra , albumina etj. 6. Dieta kerkon shume durim dhe vullnet. 7. Kini parasysh!!! Shkelja qofte edhe per 1 dite te vetme , sjell problemene humbjen e peshes. 8. Kete diete nuk duhet ta bejne personat qe nuk kane mbipeshe. 9. Gjate dietes rekomandohen MULTIVITAMINAT. Dita 1. Makarona me pak gjalp dhe djathe te bardhe. Dita 2. Pilaf me pak gjalp dhe djathe te bardhe. Dita 3 ,4 ,5 . Qofte me sallate mikes (sallate jeshile, domate,kastraveca,qepe,pak vaj dhe pak kripe Dita 6, 7, 8 . Biftek vici I pjekur me sallaten si me lart. Dita 9 , 10 , 11 . Pule e pjekur me sallaten si me lart. Dita 12 , 13 . Patate te skuqura , perime te ziera (laker , lulelaker , jeshil-lleqe , pak vaj , limon dhe djath feta i bardhe). Dita 14 , 15 . Biftek vici i pjekur me te njejten sallate. (3 , 4 , 5) Dita 16 , 17 . Vetem fruta sa te doni (jo rrush dhe fiq). Dita 18 , 19 . Vetem sallate, sa te doni ,nga ato qe kemi thene me lart> Dita 20 , 21 . Bathe , zarzavate , sallate mikes , perime te ziera , turli pak vaj. Dita 22 , 23 . Oriz dhe kos. Dita 24. Dite feste ! Hani cfare te doni dhe sa te

More about Iteln Essay

Open Document