Welcome

Anti Essays offers essay examples to help students with their essay writing.

Sign Up

Mis 535 Midterm Test Bank Questions Essay

Below is an essay on "Mis 535 Midterm Test Bank Questions" from Anti Essays, your source for research papers, essays, and term paper examples.

Read Full Essay

-------------------------------------------------
Chapter 6
Foundations of Business Intelligence: Databases and Information Management

True-False Questions

    1. | A grouping of characters into a word, a group of words, or a complete number is called a record. Answer:   False Difficulty:   Easy Reference:   p. 226 |
    2. | Each characteristic or quality describing a particular entity is called an attribute. Answer:   True Difficulty:   Easy Reference:   pp. 226–227 |
    3. | A DBMS separates the logical and physical views of the data. Answer:   True Difficulty:   Medium Reference:   p. 229 |
    4. | Every record in a file should contain at least one key field. Answer:   True Difficulty:   Easy Reference:   p. 230 |
    5. | Many applications today require databases that can store and retrieve multimedia. Answer:   True Difficulty:   Easy Reference:   p. 233 |
    6. | One of the drawbacks to OODBMS are that they cannot work with applets. Answer:   False Difficulty:   Medium Reference:   p. 233 |
    7. | OODBMS are slower than relational DBMS. Answer:   True Difficulty:   Medium Reference:   p.233 |
    8. | A data dictionary is a language associated with a database management system that end users and programmers use to manipulate data in the database. Answer:   False Difficulty:   Easy Reference:   pp. 233–234 |
    9. | In a relational database, complex groupings of data must be streamlined to eliminate awkward many-to-many relationships. Answer:   True Difficulty:   Easy Reference:   p. 236 |
    10. | A data warehouse may be updated by a legacy system. Answer:   True Difficulty:   Easy Reference:   p. 239 |
    11. | A data warehouse is typically comprised of several smaller data marts. Answer:   False Difficulty:   Medium Reference:   p. 239 |
    12. | OLAP is a key tool of BI. Answer:   True Difficulty:   Easy Reference:   p. 240 |
    13. | OLAP enables users to obtain...

Read Full Essay

Citations

MLA Citation

"Mis 535 Midterm Test Bank Questions". Anti Essays. 25 Aug. 2016

<http://www.antiessays.com/free-essays/Mis-535-Midterm-Test-Bank-Questions-363897.html>

APA Citation

Mis 535 Midterm Test Bank Questions. Anti Essays. Retrieved August 25, 2016, from the World Wide Web: http://www.antiessays.com/free-essays/Mis-535-Midterm-Test-Bank-Questions-363897.html